Konu Başlıkları

Sabır Ve Şükür
İslami Sohbet

Şu hayatta her şeye Sabrediyoruz Sabretmeliyiz de Sabır ve şükretmliyiz .Allah’ın verdiği tüm nimetlere şükretmeliyiz. İslam dinin bize nasip ettiği için şükretmeliyiz, yemeye, içmeye, giymeye, sağlımıza bizi yaratmasına herkesin şükrettiği sabrettiği vardır elbette verdiği rızka şükürler olsun Aldığımız nefes vs vs her şeye şükürler olsun. yani kısaca Allahu teala bizi yarattı türlü, türlü nimetler verdi. Saymakla bitiremediğimizbir sürü nimet verdi itaatkar isek ebedi cenneti  verecek, Bu kadar nimeti verene Şükür etmek Allah’ın üzerimizdeki hakkıdır.

Ahlaki kavramların en önemlilerinden biri sayılan sabır, bela ve musibetler karşısında metanet gösterip rıza göstermek, şükür ise nimetlerden dolayu duyulan minnettarlığı dil, kalp ve beden ile ifade edip rıza göstermektir. Buna göre darlıkta sabır, bollukta ise şükrü ifa etmek kaderin her türlüsüne teslimiyet ve rıza anlamı taşır. Dolayısıyla sabır ve şükür kavramları arasında bu yönüyle sıkı bir ilişki söz konusudur. İşte bu ilişki fazilet, makam veya diğer bazı açılardan ele alınacaktır. sabrın imanın yarısı, şükrün ise diğer yarısını oluşturduğundan hareketle her ikisinin de iman ile güçlü bir bağı vardır. Sabır ve şükür kişinin iman derecesini tayin ettiği gibi aynı zamanda onun ahlaki açıdan olgunluğunu da gösterir. İman ve ahlak ile olan bu sıkı ilişkiden osa gerek Yüce Allah sabreden kullarına hesapsız, şükreden kullarına ise birçok mükafat vereceğini vad etmektedir. Bu çalışmada, sabır ve şükrün tanımına, çeşitlerine, dünyevi ve uhrevi sonuçlarına yer verilecek, sabır ve şükür ilişkisi Kur’an bir bakış açısıyla değerlendirilecektir. İslam’da

Sabır Ne Demek?

Sabır acı ve üzüntü verici şeylere katlanma gücü demektir. İslam’da sabır en büyük erdemlerden biri olarak görülür. Tasavvufta ise sabır hayrın da şerrin de Allah’tan geldiğini bilmek ve ne olursa olsun şükretmek anlamında kullanılır. Bu bakımdan sabrın ve şükrün hakikatini bilmemek, imanın iki tarafını da bilmemek demektir sonra u husustaki bilgisizlik, Rahman’ın vasıflarının ikisinden de gafil olmak demektir. Oysa Allah’a yaklaşmak, ancak imanla olur.

İmanın varlığını teşkil eden şeyi bilmeksizin iman yolunda yürümek düşünülebilir mi İmanın kendisiyle var olduğu şeyi bilmemek için yolunda yürümenin düşünülmediğini gösterir. Sabır ve şükrün marifetini elde etmekten geri kalmak, kendisiyle imanın ayakta durduğu ve imanın kendisiyle idrak olunduğu esasın marifetinden de geri kalmak demektir.

Bu bakımdan bu iki şıkkı izah etmek büyük bir ihtiyaçtır ve zaruridir. O halde biz bu iki şıkkı birbirine bağlı olduğundan dolayı Allah’ın izniyle bir bölümde izah edeceğiz. Bu bölümde sarın fazileti, tarifinin ve hakikatinin beyanı, imanın yarısı olmasının, ilgilendiği hususların değişikliğine göre, değişik isimlere sahpi olmasının, kuvvet ve zafiyet ihtilafı hesabıyla kısımlarının beyanı, sabıra ihtiyaç duyulan yerin, sabrın ilacının ve sabra ulaşmada yardımcı olan şeylerin beyanı vardır.

Bu bakımdan bu şık yedi fasıldan ibarettir. Allah’ın izniyle bu fasıllar sabrın bütün maksatlarını ihtiva etmektedir. Size verilenlerin en azından biri yakın ve sabır azimetidir. Kime bu iki hasletten nasibi verilmiş ise artık o kimse elinden kaçırdığı gece ibadeti ve oruç (sevaplari için) üzülmez. Çünkü ondan daha üstününü elde etmiştir. Yemin olsun, eğer siz, üzerinde bulunduğunuz şey üzerinde sabredersiniz, bu benim nezdimde sizden kişinin hepinizin ameli kadar amelle bana gelmesinden daha sevimlidir.

Fakat ben sizin üzerinize beden sonra dünyanın açılıp gelmesinden, bazınızın inkar etmesinden, o anda semavat ehlinin de (meleklerin de sizi inkar etmesinden korkuyorum. Bu bakımdan sabreden ve ecrini Alalh’tan bekleyen, sevabın kemalini elde eder.) SABIR DİLİ OLMAYAN EN GÜZEL DUADIR.

Şükür Ne Demek?

Allah’a duyulan minneti dile getirme Mutlu bir olayı veya durumdan, yapılan bir iyilikten duyulan hoşnutluğu bildirme.

Hani Rabbimiz şöyle buyurmuştu: Andolsun, eğer şükrederseniz elbette size nimetimi arttırırım. Eğer nankörlük ederseniz hiç şüphesiz azabım çok şiddetlidir.(İbrahim SURESİ 7. AYET)

İslami sohbet platformu olarak Sabır Ve Şükür konulu makalemizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bir başka makalede görüşmek dileğiyle, islamisohbetci.com Sohbet sitesinden biraz bahsetmek istiyorum. Sitemizde Bayanlar için Dini Sohbet yerler arasında  aile gibi bir ortam kurmayı planlıyoruz.   Sitemizde saygı çerçevesinde paylaşımlar yapıyoruz. Gelen kişilerin istedikleri konu hakkında doğru bilgiler almasını sağlıyoruz.  sohbet#kelebek#mirc# sohbetchat# chat# sanal alem, lafazan, Müslümanlar sohbet#mobil sohbet#sevdasohbet# zurna# islamisohbet#dini sohbet#istanbul sohbet odaları# gurbetçi sohbet#almanya sohbet odaları  tasavvuf sohbet odaları islami chat evlik  alanlarında hizmet vermekteyiz

Selam ve dua ile

https://www.islamisohbetci.com/wp-content/uploads/2022/01/hasrettttt.jpghttps://www.islamisohbetci.com/wp-content/uploads/2022/01/hasrettttt-300x300.jpgEzeLdini sohbetGenelİslami Sohbet
Sabır Ve Şükür İslami Sohbet Şu hayatta her şeye Sabrediyoruz Sabretmeliyiz de Sabır ve şükretmliyiz .Allah'ın verdiği tüm nimetlere şükretmeliyiz. İslam dinin bize nasip ettiği için şükretmeliyiz, yemeye, içmeye, giymeye, sağlımıza bizi yaratmasına herkesin şükrettiği sabrettiği vardır elbette verdiği rızka şükürler olsun Aldığımız nefes vs vs her şeye şükürler olsun. yani...