Kimsede Kusur Arama

 İslami Sohbet

Yunus Emre Sozleri Ve Siirleri En Guzel Kisa Uzun Yunus Emre Sozleri 1621762086767

2022 Elveda Ey Şehri Ramazan / İsterim ki / Kusur İslamisohbetci.com

Elveda Ramazan

İşte geldi gidiyor on bir ayın sultanı  Bir bahar  müjdesi gibiydi gelişin, Rhametinle kandık, şifa bulduk, Şimdi gidiyorsun ey Şeh-ri ramazan sayılı on günleri günlerin içerisinden geçip giderken elveda ya şehri ramazan hüznü sardı hepimizi diğer yanımızda sevinçle bayrama erecek olmanın hissi sevinci sardı hepimizi. peki bu ramazanı hakkıyla layıkıyla ihya ettik mi? Herkesin kendi mahkemesi vicdanıdır öyle değil mi? umarım pişmanlıklar yerine vicdan rahatlıkla hamdolsun elinden geldiğince dikkat ettim diyenlere.

Selamün Aleykum Müslüman bacılarım kardeşlerim bugün ki İslami sohbet konumuz da ramazan ayının son günlerini yaşarken en kıymetli değerli son günleri içerisindeyiz ramazan ayı bu senede bizden şikayetçi olarak mı yoksa şefaatçi olarak mı ayrılacak duamız dır ki inşaallah bütün ibadetler hayır hasenatlarımız rabbim katında makbul ve kabul bulur ve seneye tekrar kavuşmayı nasip ederek ayrılır rabbim cümlemize tekrarını sağlıkla nasip etsin inşeallah.

Ramazan ayı beraberlik paylaşma yardımlaşma be birlik ayı değilmi, bu ramazan ayında nefsimizi şöyle bir köşeye çekip hesap sorduk mu? bazıları sanki bir başkası adına tutuyor gibi bütün bunun sorumlusu karşındaki muhatap olduğu kişiymiş gibi davranan var ne yazık ki bununda farkında olmayan nice cahiller var bunu görüyoruz Allah ıslah eylesin şu mübarek günde en ufak bireyden koca koca problem çıkaran ve nunu yapan hiç kendi değilmiş gibi birde seni suçlu çıkarırlar.

Kusur aramak için bakarsan kusur görürsün, neye nasıl baktığında alakalı olan kişi karekterinizde sizin vicdanınızı ortaya çıkarır vicdan rahatlığı çok başka bişi hiç kimsede olmayan kitapardan yazmaz. kendisine dönüp bakmadan ne çok yargılar olduk başkalarını sanki her birimiz kusursuz biriymişiz gibi.

Bir söz vardır kusur aramak isteyen önce kendisi aynaya baksın diye tam olarak da öyle kusur aramak yerine kusur kapatan olun açık aramak yerine birinin bir ayıbını yada kusurunu örtenin Cenabı hak da o kişinin hata ve kusurunu örter müşdesinin hatırlayarak bırakın kusur aramayı birilerini çünkü bu hayatta öğrendiğim tek birşey varsa pda kimsenin karekter ve kişilk asla değişmez değişmiyor. ve kimseden değişmesini beklemeyin olduğu gibi kabul edin yada yol verin.

Kalp kırmaktan ve kusur aramaktan vazgeçin çünkü hayat kısa ömğr sayılı nefes kimsenin gözünde yaş gönlünde yaş olmadan kimseye yük olmadan gidelim şu yalan dünyadan ve hiç bir kimse de kusursuz değildir kendi kusurlarını unutp bir başkasında kusur aramakta bir ahlaksızlıktır. İyiyi Ara Güzeli Ara Ama Kusur Arama

İsterim Ki 

İsterdim ki insanlar biraz sevgi görünce uzaklaşmasın. Değer verince bunu suistimal etmesinler, bir şeyleri alttan alınca muhattabın olan kişiler haklıyım sanmasınlar. Samimiyet karşısında hadsizleşmesin biraz olsun elindelilerin kıymetini bilmesin bu nasıl olsa ses etmiyor  alttan alıyor diye değersizleştirmesin.İstiyorum ki. insanlar birbirlerini üzmesin kırmasın saygı duysun ama bazıları için çok zor.

İslami sohbet platformu  2022 Elveda Ey Şehri Ramazan / İsterim ki    başlıklı konumuzun sonuna geldik   başka bir konuda  görüşmek dileğiyle Sevgiler saygılar sunuyorum  Dini Sohbet İslamisohbetci.com   Sohbet sitesinden 

~~Selam ve Dua ile~~

https://www.islamisohbetci.com/wp-content/uploads/2022/04/kim-bir-muslumanin-ayibini-orterse-170561-m.jpghttps://www.islamisohbetci.com/wp-content/uploads/2022/04/kim-bir-muslumanin-ayibini-orterse-170561-m-300x300.jpgEzeLGenelİslami Sohbet
Kimsede Kusur Arama  İslami Sohbet 2022 Elveda Ey Şehri Ramazan / İsterim ki / Kusur İslamisohbetci.com Elveda Ramazan İşte geldi gidiyor on bir ayın sultanı  Bir bahar  müjdesi gibiydi gelişin, Rhametinle kandık, şifa bulduk, Şimdi gidiyorsun ey Şeh-ri ramazan sayılı on günleri günlerin içerisinden geçip giderken elveda ya şehri ramazan hüznü sardı hepimizi...